ARDEX X 80: de nieuwe, veelzijdig inzetbare tegellijm

Met ARDEX X 80 komt een nieuw doordacht product op de markt, dat zowel binnen als buiten voor wanden en vloeren kan worden gebruikt. Deze tegellijm maakt gebruik van de bewezen MICROTEC-technologie en heeft een breed toepassingsgebied.

ARDEX X 80 is ontworpen als een veelzijdige multilijm en combineert veel toepassingsmogelijkheden in één product. Door de toegevoegde hoeveelheid water kunnen de kleefkracht en het bevochtigingsvermogen flexibel worden geregeld. Hierdoor is de lijm zowel op de vloer als op de wand te gebruiken: veelzijdig, snel en gemakkelijk te verwerken.

ARDEX X 80 in één oogopslag

  • Je kunt de waterdosering variëren voor een optimale consistentie voor wand en vloer
  • Lange inlegtijd van maximaal 50 minuten
  • Voor lijmdiktes tot 15 mm
  • Bijzonder geschikt voor het leggen van grootformaat tegels en platen
  • Met ARDEX MICROTEC-technologie
  • Leggen op en met ARDEX Flexbone mogelijk
  • Gecertificeerd als zeer lage emissie (EMICODE EC 1 Plus)

Ideaal voor grote formaten: ARDEX X 80

ARDEX X 80 biedt tal van toepassingsmogelijkheden. Zo kan je als professional met slechts één lijm een groot deel van het werk uitvoeren. Dankzij de lange inlegtijd van maximaal 50 minuten en de optimale hechttreksterkte is de tegellijm met name geschikt voor grote formaten. Vooral bij het leggen van tegels groter dan 60 x 60 cm speelt de hechttreksterkte een belangrijke rol.

Bewezen kwaliteit en innovatief

De nieuwe tegellijm is gebaseerd op de bewezen ARDEX MICROTEC-technologie. Zo worden schuifspanningen opgevangen, vervormingskrachten verminderd en de hechtsterkte verbeterd. Dit geeft verwerkers op de bouwplaats veel vertrouwen. Bovendien is de lijm veelzijdig inzetbaar op vloeren en wanden, bijvoorbeeld voor het aanbrengen en leggen van aardewerk tegels, steengoed en fijnkeramiek of beton- en natuursteenplaten binnen en buiten. ARDEX X 80 is bekroond met het EMICODE®-label EC1PLUS voor bijzonder lage emissies.

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op! We helpen je graag.