Goed lijmgereedschap, dé basis voor kwaliteit van de wandopbouw

Bouw op meer dan 100 jaar ervaring! Hierdoor biedt Calduran je dubbele zekerheid: A-kwaliteit materialen, plús de optimale toepassing van die materialen. Voor het juist verwerken van Calduran producten geven wij graag advies.

Manier van verwerken

Het eindresultaat van kalkzandsteenwanden hangt vooral af van de kwaliteit van de verwerking. Zo zorgt de kim voor een goede vlakke basis. Verder is het belangrijk dat de lijmvoegen volledig gevuld zijn. De blijvende dikte van de lintvoeg is 2 mm, en de stootvoeg 3 mm. De lijmbak en lijmschep zijn handige hulpmaterialen, speciaal ontwikkeld voor het lijmwerk bij wanddiktes van 67 tot en met 300 mm. Makkelijk, want je kunt hiermee de juiste lijmverdeling bepalen, wat lijmverspilling voorkomt.

Lijm(verdeel)bak en lijmschep

Met de lijmbak kun je de lijmmortel gelijkmatig aanbrengen op de lintvoegen van de kalkzandsteenblokken of elementen. De gevulde lijmbak zet je op de wand en door het openen van de schuif kan de lijmmortel uit de bak stromen. De bak trek je vervolgens over de wand, waardoor een gelijkmatige verdeling van de lijmmortel ontstaat.

Met de lijmschep kun je de lijmmortel gelijkmatig aanbrengen op de stootvoegen van de kalkzandsteenblokken of elementen.

Bij de Calduran kalkzandsteenproducten levert Calduran een uitgebreid assortiment hulpmateriaal. Voor bestellingen kun je contact opnemen met jouw Bouwcenter.

Slider2.png

Juiste lijmmortel aanbrengen

Naast het gebruik van de lijmbak en lijmschep heeft ook de lijmmortel invloed op de kwaliteit van het verwerken van de kalkzandsteenproducten. Dit is bepalend voor de hechtsterkte van de producten.

Voor de verwerking van de Calduran kalkzandsteenproducten zijn er diverse, speciaal voor kalkzandsteen ontwikkelde mortels beschikbaar.

Advies Calduran

De medewerkers van Calduran van de afdeling Service en Support komen graag langs voor de start van het lijmwerk om samen met jou en het lijmbedrijf alle aandachtspunten door te spreken. Daarnaast kunnen zij op aanvraag een steekproefsgewijze kwaliteitsbeoordeling van het lijmwerk doen en daarbij adviezen ter verbetering geven.

Meer weten over het verwerken van kalkzandsteenproducten? Ga dan naar www.calduran.nl, of ga naar jouw Bouwcenter en vraag een medewerker om advies!

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op! We helpen je graag.