Griffon Woodmax (Hout)constructielijmen

Als echte vakman houd je de boel graag bij elkaar. Dat vraagt niet alleen om kennis en kluskunsten, maar ook om producten waarop je kunt bouwen. Ook als het gaat om houtconstructielijm, wil je optimaal gebruiksgemak en maximaal eindresultaat. Een lijm die kracht, snelheid en gebruiksgemak combineert.

Vanuit die gedachte heeft Griffon de (hout)constructielijmen: Wood Max Power en Wood Max Express Power. Twee unieke, supersnelle en extreem sterke (hout)constructielijmen op basis van SMP-Polymer. Voor het duurzaam verbinden, lijmen, afdichten en beschermen van diverse materialen en ondergronden, binnen én buiten.

In dit blog zetten we de belangrijkste eigenschappen voor je op een rij.

EEN REVOLUTIE IN LIJMEN VOOR HOUTCONSTRUCTIES

Deze next generation houtconstructielijm is vullend, overschilderbaar, direct af te werken én vrij van oplosmiddel en Polyurethaan (PU). De milieuvriendelijke en gebruiksvriendelijke Wood Max-lijmen beschikken over een extreem hoge eindsterkte, tot wel 110 kg per cm². De lijm behoudt zijn sterkte zelfs bij niet goed-passende verbindingen, tot 4 mm. Dankzij Wood Max heb je bovendien geen last meer van hardnekkige, zwarte lijmvlekken op je handen.

EXTREEM SNEL

Wood Max Express Power is extreem snel, met een verwerkingstijd van 5 minuten. En na slechts 30 minuten is al sprake van een handvaste verbinding. Verder kun je met de Wood Max Express Power rekenen op een zeer goede vulcapaciteit, schraap je overtallige lijm onmiddellijk weg én… Het druipt niet!

VEELZIJDIGE BESTENDIGHEID

Wood Max is geschikt voor 100% waterbestendige (D4) (vlak)verlijming van bijna alle soorten geschaafd en ongeschaafd hout, binnen en buiten. Daarnaast kun je Wood Max-lijmen gebruiken voor het verlijmen van allerlei andere bouwmaterialen; van gips, (natuur)steen en (gas)beton tot metaal en diverse kunststoffen. Verder zijn deze constructielijmen watervast (D4), temperatuur-, weer-, UV-, schok- en trillingsbestendig.

EENVOUDIG VERWERKBAAR

Je kunt deze lijm zowel horizontaal als verticaal aanbrengen. Dat heeft te maken met de zogeheten ‘tixotrope consistentie’. De polyurethaan- en oplosmiddelvrijelijm kun je met een lijmkam of een kwast eenvoudig uitsmeren. En je hebt geen klemmen nodig. Wood Max is direct ‘afmesbaar’, omdat de lijm niet (na)bruist. Met als eindresultaat een schuurbaar en perfect overschilderbaar oppervlak.

ONAFHANKELIJK GEKEURDE KWALITEIT

Griffon Wood Max Express Power wordt geleverd met ATG-certificaat 'Lijmen voor niet dragende houtconstructies', onder certificaatnummer ATG 3125 en met het KOMO-certificaat 'Lijmen voor niet-dragende toepassingen' (buitentoepassing algemeen), certificaatnummer 32394.

Nieuwsgierig geworden naar deze generatie houtconstructielijmen? Ontdek meer bij jouw Bouwcenter!

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op! We helpen je graag.