illbruck FM330 Perfect Elastic Foam Pro

Elastisch purschuim is de geavanceerdere variant van polyurethaanschuim, speciaal ontworpen om flexibel te blijven en zich aan te passen aan bewegingen en vervormingen in bouwconstructies. Dit type schuim behoudt de isolerende en afdichtende eigenschappen van normaal purschuim, maar biedt ook verhoogde elasticiteit en luchtdichtheid. Dat is ideaal voor toepassingen waarbij flexibiliteit en beweging cruciaal zijn.

Een marathon, geen sprint

Laten we het vergelijken met een atleet die meedoet aan een marathon. Het traditionele purschuim is als een hardloopschoen zonder demping - het kan de eerste paar kilometers goed aan, maar na verloop van tijd begint het te kraken en te piepen, waardoor de atleet kwetsbaar wordt voor blessures. Maar elastisch purschuim, zoals illbruck FM330 PERFECT ELASTIC FOAM PRO, is als een high-tech sportschoen met een veerkrachtige zool. Het beweegt met de atleet mee, absorbeert schokken en blijft comfortabel, zelfs na vele kilometers. Net als de atleet willen we dat het gebouw blijft presteren, ook jaren later. Ook duurzaamheid is een marathon, geen sprint.

Extreem elastisch, perfect luchtdicht

Elastisch PU-schuim zorgt voor flexibiliteit en bewegingstolerantie die normaal purschuim gewoon niet kan evenaren. Stel je voor: je hebt een voeg in een bouwconstructie die continu beweegt door thermische uitzetting en contractie, of door structurele belastingen. Normaal purschuim kan barsten of breken onder die druk. Maar met elastisch purschuim blijft die afdichting soepel en intact, waardoor lekkages en tocht verleden tijd zijn.

In de hedendaagse bouwwereld staat duurzaamheid van gebouwen centraal, net als de vraag om toepassingen en prestaties op lange termijn. Met FM330 krijg je een afdichting die blijft werken, zelfs onder de meest veeleisende omstandigheden. Het minimaliseert onderhoudskosten en maximaliseert de levensduur van je bouwconstructies. Dat is een investering die zichzelf terugverdient.

Flexibel en veelzijdig toepasbaar

De uitstekende luchtdichte kwaliteit en maximaal toelaatbare vervorming van elastisch purschuim resulteert in veel mogelijke toepassingen. Zo kan de FM330 PERFECT ELASTIC FOAM PRO gebruikt worden in combinatie met een brandwerend koord (Nullifire FJ204) om een geteste brandwerende én luchdichte oplossing te bieden voor de aansluitingen van HSB-elementen, ook met beton.

Luchtdicht bouwen

Elastisch purschuim zoals de illbruck FM330 vormt vaak de kern van luchtdicht bouwen. Als onderdeel van het i3-systeem van illbruck is elastisch purschuim dé oplossing voor isolatie en middendichting van de gevel. De blijvende elasticiteit maakt hem hier bijzonder geschikt voor. Daarnaast geeft illbruck ook 10 jaar garantie als producten uit ditzelfde i3-systeem gebruikt worden.

Meer informatie

Wil je meer weten over illbruck FM330 Perfect Elastisch Schuim? Bezoek dan de website van illbruck, of ga naar jouw Bouwcenter en vraag ons om advies!

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op! We helpen je graag.