Milieubewust werken met Ultralite S1 Flex Zero van Mapei

Als multinational in chemische producten voor de bouwsector ziet Mapei niet alleen de noodzaak in om een bijdrage te leveren aan het verduurzamen van woningen en werkplekken, maar ook aan de strijd tegen klimaatverandering. Daarom breiden zij hun Zero-lijn uit dit jaar. Deze lijn bestaat uit producten waarvan de CO2-uitstoot gecompenseerd wordt. Eén van deze producten is Ultralite S1 Flex Zero.

Lichtgewicht en Low-Dust

Ultralite S1 Flex Zero is een lichtgewicht, vervormbare tegellijm. De 15 kg verpakking van deze poederlijm is een stuk lichter dan de traditionele 25 kg verpakking, maar levert hetzelfde rendement. De Low Dust-technologie in deze lijm vermindert stofwolken aanzienlijk en dat werkt toch echt een stuk prettiger.

100% gecompenseerd

Gedurende de hele levenscyclus van Ultralite S1 Flex Zero wordt de CO2-uitstoot gemeten met behulp van de Life Cycle Assessment (LCA-)methode. De uitstoot van dit product en de andere producten uit de zero-lijn worden vervolgens voor 100% gecompenseerd. Dit gebeurt door te investeren in gecertificeerde projecten voor hernieuwbare energie, herbebossing en bosbescherming.

EPD's opstellen

Mapei heeft op het hoofdkantoor in Italië een Corporate Environmental Sustainability team opgericht. Dit team meet de impact van de producten op het milieu. De resultaten worden vervolgens opgenomen in een gecertificeerd document, de Environmental Product Declaration (EPD). Momenteel is voor meer dan 80% van de Mapei-producten een EPD opgesteld.

Duurzame producten

Het sustainability team stimuleert daarnaast de laboratoria om producten te creëren met een steeds geringere impact op het milieu. Dit doen zij door al in de ontwikkelingsfase onderzoek te doen naar oplossingen om het verbruik van grondstoffen te verminderen en het gebruik van gerecyclede materialen verder uit te breiden.

De focus van Mapei

Voor Mapei is duurzaamheid een verplichting naar de mens en onze planeet. Het assortiment en de activiteiten van Mapei Nederland focust zich daarom meer en meer op CO2-gecompenseerde producten en producten waar een EPD voor is opgesteld.

Mapei-Ultralite-2.jpg

Wil je meer weten? Ga dan naar jouw Bouwcenter en vraag ons om advies!

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op! We helpen je graag.