Sakrete Blokkenlijm

Kalkzandsteen-, cellenbeton- en keramische (snelbouw)blokken zijn zowel te verlijmen als te vermetselen. Verlijmen heeft een veel kortere verwerkingstijd en is eenvoudiger uit te voeren. De verlijmde muur of wand bereikt al na 24 uur zijn mechanische sterkte, terwijl dit bij een gemetselde muur 28 dagen duurt. Er is dus veel minder gevaar bij storm. Ook is er minder risico op vorstschade, zeker als met een speciaal winterrecept wordt verlijmd dat zelfs bestand is tegen temperaturen tot -3°C. Verlijmen geeft een vlakker oppervlak, waardoor de muur dunner kan worden bepleisterd of eventueel rechtstreeks kan worden betegeld.

Sakrete Blokkenlijm is een kant-en-klare droge mortel op basis van witte portland cement volgens NEN-EN 998- 2 en BRL 1905. Deze Komo-gecertificeerde Blokkenlijm is geschikt als kalkzandsteenlijm en cellenbetonlijm voor binnen en buiten. Deze mortel is ook geschikt voor het verlijmen van keramische (snelbouw) blokken als bijvoorbeeld Porotherm Poriso en voor het uitvullen, egaliseren en dunpleisteren van vlakke, gelijmde binnenwanden tot maximaal 5 mm laagdikte.

Sakrete Blokkenlijm wordt geleverd als seizoensgebonden mortel. Het zomerrecept is geschikt voor verwerking bij hogere temperaturen (+5°C tot +25°C). In de praktijk is dit voor binnentoepassingen en buiten in de periode van april tot november. Het winterrecept is geschikt voor verwerking bij lagere temperaturen buiten (-3°C tot +15°C). In de praktijk is dit voor de periode van november tot april.

Slider_blokkenlijn.png

 Producteigenschappen:
  • Voor zowel binnen- als buitenwerk
  • Hoge druksterkte (M15) en hoge kleefkracht en hechtsterkte
  • Voor dragende en niet dragende wanden
  • Hoog watervasthoudend vermogen
  • Lange verwerkingstijd
  • Weer- en vorstbestendig
  • Met KOMO productcertificaat

Sakrete Blokkenlijm is leverbaar in regendichte PE zakken van 25 kg en voor de kleine (reparatie)klussen in emmers van 5 kg.

Pas je cookies aan om deze content te bekijken.

Muur lijmen van cellenbeton of kalkzandsteen

Bekijk de video

Wil je meer weten? Ga dan naar jouw Bouwcenter en vraag ons om advies!

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op! We helpen je graag.