Sika - Totaalconcept voor de professional

Water maakt geen schijn van kans

Waterdichtheid beschermt de structuren tegen waterinfiltratie die dure en onomkeerbare schade kan veroorzaken. Het is meestal onzichtbaar nadat de bouw is voltooid. Elke dag wordt de kelder of de buitengevel van een woning of gebouw, blootgesteld aan intense schommelingen in het vochtgehalte en de temperatuur, die allemaal bijdragen aan de aantasting ervan. Reken op Sika voor duurzame waterdichte systemen en coatings om uw project te beschermen.

Architecten en ontwerpers maken steeds vaker prachtige structuren die met oorspronkelijke bouwmaterialen zoals beton, steen of baksteen worden achtergelaten. Voor deze structuren is water echter vaak een bedreiging, omdat het veel schadelijke elementen, zoals chloriden en vuil, in de poreuze ondergronden brengt.

Waterproofing_products_slider1.png

Optrekkend vocht

Losse verf, loskomend behangpapier, verrotting, verrot hout, en een “muffe” geur – niet echt een aangename leefomgeving. Dit is toch regelmatig het geval in talrijke (oude) gebouwen en de oorzaak ervan is dikwijls optrekkend vocht. Dit is makkelijk te herstellen met SikaMur® InjectoCream-100en de Sikagard®-905 W.

Kelder binnenzijde

Waterdichtingsmortels worden gebruikt om constructies te beschermen tegen waterinfiltratie (zwetende kelders). Sika biedt een aantal oplossingen om de binnenzijde van de kelder te voorzien van een vochtscherm. Sika MonoTop®-109 WaterProofing is een simpel aan te brengen vochtscherm door middel van kwast of spaan (2 mm). Zitten er scheuren in de keldermuur, dan kunt u het best Sikalastic®-156 gebruiken. Met dit vochtscherm is overtegelen mogelijk.

Kelder buitenzijde

Bitumineuze membranen zijn perfect voor het waterdicht maken van daken, kelders of ondergrondse constructies. Vanwege de waterafstotende eigenschappen van bitumen is het uitermate geschikt om een kelder aan de buitenzijde te voorzien van een waterkerende laag. Hiervoor heeft Sika de Sika® Igolflex® range ontwikkeld. Deze bestaat uit een 1-component product, Sika® Igolflex®-101 (aan te brengen met spaan) en de Sika® Igolflex®-301 (verspuitbaar) met daarnaast een 2-componenten product, Sika® Igolflex®-201 voor koude en natte omstandigheden en het verlijmen van lichte isolatieplaten.

Onze volledig geïntegreerde en compatibele systemen worden duurzaam geproduceerd en hebben zich al tientallen jaren lang overal ter wereld in de praktijk bewezen. De producten zijn uiteraard volledig getest en gecertificeerd volgens alle belangrijke nationale en internationale normen. Dit geeft opdrachtgevers, hun projectbegeleiders en aannemers de zekerheid dat alle Sika waterdichtingssystemen ook daadwerkelijk de prestaties zullen leveren die de specificaties aangeven.

Pas je cookies aan om deze content te bekijken.

video

Wil je meer weten? Ga dan naar jouw Bouwcenter en vraag om advies.

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op! We helpen je graag.