Remix Green Collection, dé milieubewuste mortels

Op het gebied van duurzaamheid is Remix Droge Mortel BV al jarenlang de voorloper onder de mortelfabrikanten. Al in 2008 wist Remix als enige mortelfabrikant het prestigieuze Dubokeur voor Duurzaam Bouwen te behalen voor een breed assortiment Remix en Sakrete mortels voor metselwerk. Ook de door Remix geproduceerde Bouwcenter Metselmortel met Kalk heeft het Dubokeur. Ondanks de steeds strenger geworden criteria van het Nibe, heeft Remix het Dubokeur op deze mortels jaar op jaar weten te behouden. Remix is daarin nog steeds uniek.

CO2 reducties waar nu veel aandacht voor is, zijn bij Remix al jaren gemeengoed en sinds 2008 al door het Nibe gecertificeerd met het Dubokeur. Op het gebied van recycling is Remix al vele jaren actief. Zo wordt alle mortelafval van de fabrieken en van bouwplaatsen teruggekomen mortelresten middels een uniek eigen mortelterugwinsysteem weer in het productieproces hergebruikt. Verwerking van puingranulaat ter gedeeltelijke vervanging van grind in betonmortels en snelbetonmortels vindt al meer dan 10 jaar plaats. Met cementvervangers heeft Remix al veel ervaring opgebouwd. Er zijn zelfs cementvrije metselmortels ontwikkeld, waarmee in de afgelopen jaren al diverse projecten zijn uitgevoerd. Met de Remix en Sakrete 1-5-10 Kalkcementmortels (1 deel cement, 5 delen kalk en 10 delen zand) speelt Remix in op circulariteit. De met deze mortels gemetselde stenen zijn naderhand afbikbaar en kunnen worden hergebruikt.

Green Horizon

Slider2.pngSlider1.png

Maar Remix staat niet stil. De duurzaamheidsambities en –doelstellingen gaan veel verder. Remix wil de meest milieubewuste mortelfabrikant zijn. In de fabrieken en de logistiek is volop geïnvesteerd in verduurzaming. Daarvoor heeft Remix het “Green Horizon” concept ontwikkeld, waarbij alle onderdelen van de organisatie, productie, logistiek en mortelrecepten voortdurend worden getoetst op CO2-, energie-, bindmiddelen- en grondstoffen bewustzijn.  Zo draait het machinepark van Remix op groene stroom. Met gas wordt zeer bewust omgegaan middels zeer energiezuinige drogers met revolutionaire warmteterugwinning. Remix bulk- en silowagens zijn vrijwel allemaal Euro 6. Voor een minimaal aantal transportbewegingen wordt door Remix zelf de bindmiddelen geïmporteerd en worden deze middels retourvrachten met eigen bulkwagens mee teruggenomen naar de fabrieken. De PE zakken zijn regenwaterdicht geseald, waardoor de houdbaarheid van de mortel meer dan verdubbeld wordt. Vroegtijdig hard worden door inwatering of over de houdbaarheidsdatum raken wordt hierdoor voorkomen. En dit zijn nog maar een paar voorbeelden!

Green Collection

Het Remix Green Horizon concept heeft geresulteerd in een unieke nieuwe lijn “Remix Green Collection” milieubewuste mortels met maximale CO2 reductie en zorgvuldige toepassing van bindmiddelen, hulpstoffen, grondstoffen en gerecycled materiaal. Door uitgekiende toepassing van innovatieve cementvervangers kan worden volstaan met een veel lager cementaandeel, zonder dat dit ten koste gaat van de verwerkbaarheid, hechting en sterkte. Remix legt hiermee de lat op 50-70% CO2 reductie t.o.v. wat gangbaar is in de markt. Green Collection mortels worden geleverd in regendichte PE zakken van 25 kg, die voor minimaal 50% zijn vervaardigd uit gerecycled PE. De Remix Green Collection is daarmee dé milieubewuste keuze. In eerste instantie zal de Green Collection bestaan uit: metselmortel, betonmortel en zandcementmortel.

Slider3.png

Wil je meer weten? Vraag ernaar bij jouw dichtsbijzijnde Bouwcenter en we helpen je graag!

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op! We helpen je graag.