De voeg is de kroon op het (tegel)werk

Voor het uitkiezen van een mooie tegel in je toilet, keuken of voor de woonkamervloer wordt natuurlijk uitgebreid de tijd genomen. Maar dát is pas het halve werk. Want net zo belangrijk is de keuze van de voeg. Vergelijk het maar met een schilderij, die komt pas echt goed uit de verf met de juiste lijst. Een gouden of aluminium lijst maakt een wereld van verschil in uitstraling. En dat geldt dus ook voor het voegwerk van tegels en plavuizen.

Een goede keuze voor een voeg is meer dan alleen een kleur kiezen. Onder ideale omstandigheden blijft het voegwerk net zo lang mooi als de tegel. In de praktijk blijkt dit vaak anders te zijn en is de voeg veel kwetsbaarder. Een voeg van goede kwaliteit behoudt langer zijn frisse kleur, stoot vuil af, laat zich makkelijk schoonmaken, is minder gevoelig voor schimmel en gaat veel langer mee. Kortom, tal van esthetische en praktische redenen om bewust voor een hoogwaardige voeg te kiezen.

Toepassingen

Een toilet, badkamer, keuken, een wellness of welkomsthal van een station, het zijn allemaal verschillende toepassingsgebieden die, naast de esthetische en praktische afwegingen, ook de keuze beïnvloeden. De functie van de ruimte, de ondergrond en het oppervlak bepalen samen de materiaalkeuze en daarmee de vervolgstappen voor de uitvoering en aanpak. De juiste keuze maak je door alle factoren mee te laten wegen, waarbij materiaal en gebruik van de vloer het meest doorslaggevend zijn.

Voor een instructievideo voor het voegen van de wanden, klik hier.

Specifieke eigenschappen

Er zijn zeer veel verschillende voegmortels met ieder een andere samenstelling, waardoor ze goed zijn afgestemd op het gebruik en toepassingsgebied. Zo zijn er mortels op basis van cement, vulmiddel, hars en epoxyhars. Dit geeft de mortels hun specifieke eigenschappen, van grof tot fijn, van flexibel tot extreem slijtvast. Bekijk daarom altijd goed de eisen voor de voeg en stem daar de keuze voor het product op af.

Omnicol producten

Omnicol heeft een breed assortiment aan voegmortels. Neem bijvoorbeeld de PROF 123 omnifill. Dat is een 3-componenten voegsysteem van expoy. Keihard, dus zeer duurzaam, in 24 diepe kleuren verkrijgbaar en bovendien 100% kleurvast. Deze voegmortel is vlekbestendig, schimmelvrij en geschikt voor zowel keramische tegels en plavuizen, gepolijst natuursteen als delicate glastegels. Dit systeem wordt breed toegepast in woningbouw, zwembaden, wasstraten, sanitaire gelegenheden, levensmiddelenindustrie, grootkeukens en slachterijen.

Natuurlijk hebben we nog meer hoogwaardige voegen. Aan jou de keuze wat aansluit bij jouw klus:

- Goed: 142 omnifill

Een traditionele, waterwerende voeg voor zowel wand als vloer.

- Beter: WD FLEX R omnifill 

Een sneldrogende, waterwerende voeg met een verhoogde chemische resistentie, verkleurd niet en is urinebestendig)

- Best: PROF 123 omnifill

Slijtvast, duurzaam, chemisch en hoog belastbaar 3-componenten epoxy voegsysteem).

Pas je cookies aan om deze content te bekijken.

video

Wil je meer weten? Vraag ernaar bij jouw dichtsbijzijnde Bouwcenter en we helpen je graag!

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op! We helpen je graag.