MaduraMax-dakpan: efficiënt én duurzaam

De MaduraMax-dakpan is een slimme keuze voor iedereen die op zoek is naar een duurzame én efficiënte oplossing voor grootschalige binnenstedelijke dakrenovaties en seriematige nieuwbouwprojecten. Deze grootformaat keramische dakpan is snel en voordelig verwerkbaar, terwijl de kwaliteit en duurzaamheid gewaarborgd blijven.

Snel en economisch

Door het grote formaat van de MaduraMax kunnen daken snel en economisch gelegd worden. Het modulaire ontwerp maakt het mogelijk om daken op vrijwel elke breedte met hele dakpannen in te passen. Dit is bijzonder handig bij dakrenovaties en seriematige nieuwbouw, waar tijd en kosten vaak cruciale aspecten zijn. Door het gebruik van het grotere formaat heb je minder dakpannen, panhaken en panlatten nodig. Dit vermindert niet alleen de montagetijd, maar ook het aantal benodigde materialen. Zo ben je met het leggen van de MaduraMax niet alleen sneller, maar ook nog eens economischer uit.

Duurzame productie, goede milieuscores

De MaduraMax biedt ook de nodige duurzaamheidsvoordelen. Zo wordt deze dakpan in Nederland geproduceerd met Nederlandse rivierklei. Hierdoor zijn minder transportkilometers nodig en dat zorgt voor een lagere CO₂-uitstoot. Bij Wienerberger wordt 100% groene stroom gebruikt en dit panmodel is zelfs volledig geproduceerd met zelfopgewekte stroom. De lage Milieu Kosten Indicator (MKI) van €1,73 per m² (natuurrood+ en leikleurmat engobe) en € 1,76 per m2 (zwart edel-engobe), dragen bij aan een gunstige MilieuPrestatie Gebouwen (MPG).

Lange levensduur

De MaduraMax is een keramische dakpan, heeft dus een lange levensduur en is uitstekend bestand tegen weersinvloeden. De dakpan is nagenoeg onderhoudsvrij en behoudt zijn kleur en esthetiek. Daarnaast zijn er veel bijpassende hulpstukken leverbaar in dezelfde kleur, zoals vorsten, gevelpannen en doorvoerpannen. Zo werk je elk dakproject zorgvuldig af en zorg je voor een uniforme uitstraling.

Uitstekende keuze

Kortom: met de MaduraMax kies je voor een veelzijdige en duurzame oplossing. Met zijn grote formaat, snelle en economische verwerking en positieve milieuprestaties is deze keramische dakpan een uitstekende keuze voor zowel grootschalige renovaties als seriematige nieuwbouwprojecten.

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op! We helpen je graag.