AXA Smart Easyfix®

Ramen en deuren worden hoger, breder en dikker: dit vraagt om scharnieren met een hoog draagvermogen!

Je bent druk bezig een deur af te hangen. Hij is zwaar en lastig op z’n plaats te krijgen. Met veel hangen en wurgen krijg je de scharnierbledden in één lijn, nu nog de lagers en ... een lager valt. Resultaat: het lager is vies, onbruikbaar of onvindbaar en het afhangen kan opnieuw beginnen. Herkenbaar?

Met de AXA Smart Easyfix® is dit verleden tijd. De Easyfix® maakt gebruik van gemonteerde AXApom lagerbussen (met fixatiekraag), die onmogelijk uit het bled kunnen vallen. De afgeschuinde hoek van de lagers zorgt voor een probleemloze geleiding van de raam- en deurbledden in de kozijnbledden. Scharnierpen erin en draaien maar. De ingebouwde hangnaadbegrenzer helpt het knijpen van de deur aan de onderzijde te beperken. De stervormige schroefgaten zorgen voor een groter steunvlak voor de schroeven, waardoor de hechtingsdruk toeneemt en gelijkmatig verdeeld wordt. Hierdoor reduceert de kans op het afdraaien van de schroefkop, daalt de kans op storingen en neemt de verwerkingssnelheid toe.

Makkelijk alleen een deur afhangen

De strakke vormgeving met de doorgezette knoop, waardoor je geen voorsponning meer hoeft te frezen, maakt de AXA Smart Easyfix® breed toepasbaar. De standaard AXA Smart freesmaten en gatenpatroon maken het mogelijk later in het productieproces de keuze voor het type scharnier te bepalen. De scharnieren zijn omkeerbaar en voor zowel DIN links- als DIN rechtsdraaiende deuren en ramen te gebruiken. De gekartelde anti-oplooppen laat de pen er niet spontaan uitlopen, maar vraagt geen ingewikkelde handelingen bij het uitnemen van de pen. Door de pen 1 mm onder het scharnier te laten uitlopen, is een optimale afwatering gegarandeerd en een einddop niet nodig. Een snellere montage is het gevolg.

Draagvermogen verder omhoog

Ramen en deuren worden hoger, breder en dikker. Ook neemt het glaspakket in gewicht toe. Dit vraagt om scharnieren met een hoog draagvermogen. De AXA Smart Easyfix® is zo’n scharnier. In tegenstelling tot andere scharnieren, waarbij de druk vaak geconcentreerd wordt op één punt, zorgen de slijtvaste AXApom lagers voor een drukverdeling over twee punten. Hierdoor neemt het draagvermogen verder toe!

Veiligheid voorop

Veiligheid is een groot goed. De AXA Smart Easyfix® verdient zijn sporen op twee gebieden: inbraakwerendheid en in ruimten met licht ontvlambare stoffen. Een geïntegreerde 18 mm dievenklauw zorgt ervoor dat de AXA Smart Easyfix® (let op: de veiligheidsvariant) voldoet aan de eisen conform het keurmerk SKG*** en Politiekeurmerk Veilig Wonen. Daarnaast voorkomt het AXApom lager contact tussen onafhankelijk van elkaar draaiende metalen onderdelen (bledden en scharnierpen) en is vonkvorming uitgesloten.

Geluidsreductie & onderhoudsarm

Alle producten die gebruikt worden slijten en hebben onderhoud nodig. Hoeveel ze slijten kan echter aanzienlijk verschillen. De AXA Smart Easyfix® maakt gebruik van AXApom lagers, waardoor de slijtage nihil is. Deze AXApom lagers hebben verhoogde glij-eigenschappen, zijn slijtvast, zelfsmerend en geruisloos. Zwarte strepen op het schilderwerk behoren met Smart Easyfix® tot het verleden.

Ook voor speciale situaties, zoals in ziekenhuizen en scholen, waar geluidsreductie essentieel is, biedt de Smart Easyfix® uikomst. De Xtremecoat® uitvoering verlengt de levensduur van de AXA Smart Easyfix® sterk en verlaagt de onderhoudsfrequentie. De Xtremecoat®-versie is extreem corrosiewerend en dus bij uitstek geschikt voor toepassing op geschilderd Accoyahout en in een zilte (kust), lichtchemische (zwembad) of zwaar chemische (varkensstallen) omgeving.

 

Benieuwd naar het assortiment veiligheidsscharnieren van AXA? Ga dan naar jouw Bouwcenter en vraag ons om advies!

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op! We helpen je graag.