Elke dag het zonnetje in huis met Sunshower

De drie geheime krachten van UV en Infrarood:

Na het douchen willen mensen zich frisser, vitaler en energieker voelen – alsof ze een straaltje zonneschijn in huis hebben gehaald. Alsof ze een dosis vitamine D hebben ontvangen. Sunshower-producten bieden een wellness-ervaring in de eigen badkamer. Maar hoe werkt dit precies? Hoe brengt Sunshower zonlicht naar de badkamer?

In dit blog onthullen we de technologie achter de innovatieve producten van Sunshower, die inmiddels door meer dan 40.000 huishoudens in Nederland worden gebruikt.

Waarom ‘zonlicht’ in je badkamer?

De badkamer betekent tijd voor jezelf. Even tot jezelf komen, de batterij opladen. Tijd voor ontspanning en rust, comfort en welzijn, al is het maar tien minuten. De weldaad van zonlicht kan dankzij de aanmaak van vitamine D bijdragen aan een gezondere levensstijl. Natuurlijk kan te veel zonlicht schadelijk zijn, maar te weinig zonlicht is óók ongezond.

Zonlicht voedt en verzorgt je lichaam op twee verschillende manieren. En dat brengt ons op de eerste geheime krachten van Sunshower: UV-licht en infrarood, die samen een unieke en bijzondere beleving creëren voor onder de douche

1. Veilig UV-licht

De aanmaak van vitamine D is te danken aan het UV-licht, waardoor de weerstand van het lichaam verbetert en het energieniveau stijgt. Tien minuten veilig gedoseerd UV-licht - aanbevolen door dermatologen - is genoeg voor een optimaal vitamine D-niveau, dat het hele jaar op peil blijft. Dit veilige zonlicht bevordert bovendien een gezonde teint en de opname van calcium.

Wist je trouwens dat zonlicht verantwoordelijk is voor 90% (!) van de aanmaak van vitamine D? 

2. Krachtig infrarood

Het heerlijk ontspannende effect van Sunshower is te danken aan het verwarmende infrarood-licht. Infrarood verlicht rug- en nekpijn, bevordert de bloedcirculatie en houdt spieren soepel, zodat je na het sporten sneller herstelt. Sunshower is ideaal als warmtetherapie bij lichamelijke klachten en biedt reumapatiënten verlichting. Het hoge percentage korte golf-straling (IR-A) in Sunshower zorgt voor een intensieve warmte, die diep in de huid doordringt.

3. Doordacht, verantwoord en betrouwbaar

De Sunshower-producten zijn ontwikkeld in samenwerking met TU Delft en medisch specialisten van het LUMC en VUMC. Ze voldoen aan alle strikte EU-installatierichtlijnen en zijn allemaal voorzien van het CE-keurmerk. Sunshower werkt bovendien samen met gezondheidsexperts en medisch en wetenschappelijk specialisten aan de ontwikkeling van doordachte, verantwoorde en betrouwbare oplossingen.

Meer weten over de Sunshower-producten en installatie daarvan? Vraag ernaar in jouw Bouwcenter-vestiging! Bekijk hier de dichtstbijzijnde vestiging.

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op! We helpen je graag.