Een écht waterdichte badkamer opleveren?

Lekkages in de badkamer komen vaak voor. Een slechte voeg of een lekkende kraan kan vervelende schade en dus schadeclaims opleveren. Dat wil jij natuurlijk voorkomen. Daarvoor hebben ze bij Mapei een eenvoudig stappenplan gemaakt waarmee jij altijd een waterdichte badkamer oplevert. Van waterdichtmembraam tot de voeg en kit precies in de kleur die de klant wil. Zo geregeld met de systeemoplossing van Mapei.

Voorbehandelen en aanbranden

Een belangrijke stap in het proces is de voorbehandeling. Primer G is een dispersieprimer op basis van kunstharsen, die de hechting van de ondergrond verbetert voor de uitvlakmortel. De wanden worden vervolgens uitgevlakt met Planitop Renderflex, een vezel-versterkte uitvlakmortel die tot 30 mm in één laag kan worden aangebracht. De vloer brand je aan met een combinatie van Planicrete en Topcem Pronto. Planicrete is een toeslagmiddel dat de hechting van het cementmengsel verbetert. Topcem Pronto is een krimp gecontroleerde mortel die vervolgens ook gebruikt kan worden om de dekvloer mee te maken. Deze is sneldrogend en na 24 uur overtegelbaar is.

Aanbrengen waterdichtmembraam

Nu de basis ligt, kan de ruimte goed waterdicht worden gemaakt. Hiervoor heeft Mapei Mapegum WPS ontwikkeld. Mapegum WPS is een vloeibaar, elastisch waterdichtingsmembraam. Dit membraan is in 5 kg samen met 12m Kimband en een blokkwast verkrijgbaar als Mapegum WPS Kit. Het product moet worden aangebracht in twee gelijkmatige dunne lagen. Breng de eerste laag Mapegum WPS aan met een blokkwast. Plaats kimband op de natte laag in de wand-wand en wand-vloer aansluitingen en wacht tot de eerste laag droog is. Breng daarna kruislings de volgende laag aan.

Tegels verlijmen

Na het aanbrengen van Mapegum WPS wacht je 12 tot 24 uur voordat je tegels gaat verlijmen. Voor het verlijmen van de wandtegels wordt een standvaste pastalijm gebruikt. Ultramastic 5 is een gebruiksklare lijm met een lange open- en correctietijd. De vloertegels worden verlijmd met een Keraflex Extra S1 LD Zero. Dit is een universele poederlijm op cementbasis, met een langere open tijd en Low-Dust-technologie (stofreductie) voor keramische tegels en natuursteen. De CO₂-uitstoot van deze lijm wordt volledig gecompenseerd door te investeren in gecertificeerde projecten voor herbebossing en bescherming van biodiversiteit.

De finishing touch, voeg en kit

Het is de finishing touch dat het betegelde oppervlak afmaakt; de voegen en kitten. Maar het is meer dan dat! Voegen en kitten voorkomen dat er water achter de tegels kan komen en dus waterschade. Een belangrijke stap in de gehele oplevering. De juiste voeg en kit kiezen is dus niet onbelangrijk. Kies voor een voegmortel op cementbasis, zoals Ultracolor Plus, of een hoog chemisch bestendige epoxyvoegmortel, zoals Kerapoxy Easy Design. In maar liefst 58 kleuren, mét bijpasende kitten en reinigingsproducten.

Dit volledige systeem stap voor stap nalezen? Bekijk de 10 eenvoudige stappen op de website van Mapei.

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op! We helpen je graag.