Wil je het gevoel van veiligheid ervaren in huis, maar ook als je van huis bent? Dit begint bij goed hang- en sluitwerk in en rondom de woning. Zeker nu we richting de winterperiode gaan en het weer vroeg donker wordt, leggen we je in deze blog uit waar je op moet letten bij het beveiligen van je deuren en ramen.
‘Drie op de vijf huizen hebben geen goede deurbeveiliging’.
Voordeuren blijken toch minder vaak goed beveiligd te zijn. Hoogste tijd om je voordeur beter te beveiligen! Goede deurbeveiliging bestaat minimaal uit: veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging, veiligheidsdeurslot en een veiligheidscilinder.
Tip: vergeet ook zeker niet je achterdeur, schuur of berging te beveiligen. Schuren en bergingen in het bijzonder zijn steeds vaker het doelwit van inbrekers!
Dit type beslag is voor inbrekers op afstand zichtbaar, waardoor ze zich wel twee keer bedenken voordat ze bij jou inbreken. Daarnaast kan de inbreker, dankzij de kerntrekbeveiliger, niet meer bij je cilinder komen. Hiermee voorkom je dat een inbreker de cilinder uit het slot trekt. Benieuwd hoe snel een inbreker binnen is? Bekijk de video hier!
Ons beslag heeft een neopreen seal die tussen de deur en het beslag zit. Bij het demonteren van het beslag blijft deze seal op de deur zitten. Hierdoor kun je het beslag makkelijk weghalen, zonder dat de verflaag meekomt. En hoef je dus de deur niet opnieuw te schilderen.
Daarnaast heeft het beslag zelfstellende kerntrekbeveiliging, waardoor het beslag zich automatisch afstelt op de al aanwezige cilinder. Ook als deze net iets meer of juist minder uitsteekt.
Kies voor een veiligheidsdeurslot met doornmaat die past bij de PC-maat (of hart-op-hartmaat) van het deurbeslag. Onze veiligheidsdeursloten hebben een verhoogde weerstand tegen het openbreken van de deur, dankzij de verstevigde RVS voorplaat in combinatie met geharde stalen beveiligingspennen. De veiligheidsdeursloten voldoen aan het SKG* of SKG** keurmerk (afhankelijk van het type) en aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen.
Tot slot: om je deurbeveiliging compleet te maken, kun je ervoor kiezen je huidige cilinders te vervangen door veiligheidscilinders. Let er hierbij wel op dat je eerst de maat van je huidige cilinder opmeet. Er zijn verschillende type veiligheidscilinders met verschillende kenmerken, de een nog veiliger dan de ander. Zo zijn sommige cilinders uitgerust met gevarenfunctie (ook wel bekend als hotelfunctie). Hiermee kun je een sleutel van beide kanten in de cilinder steken, zelfs terwijl er tegelijkertijd aan de binnenkant al een sleutel in het slot/de cilinder zit. Handig dus wanneer iemand de sleutel per ongeluk aan de binnenkant heeft laten zitten. Jij of andere huisgenoten zitten er tenslotte niet op te wachten om voor een gesloten deur te staan!
Wist je dat: AXA deze veiligheidscilinders zelf in Veenendaal maakt? Cilinders gelijksluitend en op maat laten maken is ook mogelijk!
Vergeet naast deurbeveiliging ook zeker niet je raambeveiliging in de woning.
Afhankelijk van het type raam kun je verschillende oplossingen kiezen. Houd er in ieder geval rekening mee dat je ramen op de begane grond, of makkelijk van buitenaf toegankelijke ramen, altijd kunt vergrendelen. Dit doe je bijvoorbeeld met de AXA veiligheidsraamsluiting (3319 of 3329).
Wil je in plaats van twee producten, maar één product op je raam? Kies dan voor de AXA Oyster. Dit is een raamsluiting en kierstandhouder ineen die ook nog eens SKG** gekeurd is.
Dit type raam kun je met een combi-raamuitzetter afsluiten, neem je de veiligheidsvariant, dan kun je deze op slot draaien.
Wil je meer weten? Vraag ernaar bij jouw dichtstbijzijnde Bouwcenter en we helpen je graag!