Afgelopen jaar werd er in ruim 40.000 huizen ingebroken. In de periode van november t/m februari vinden de meeste inbraken plaats in Nederland. Deze periode brengt dan ook een verhoogde inbraakkans met zich mee.
Waar breekt de inbreker het liefst in?
Allereerst is het zaak om te weten welke risicopunten er zijn in en rondom het huis. Onderstaande afbeelding geeft een goed beeld weer van waar de inbreker vaak toeslaat. De achterdeur staat met stip op nummer één. Dit geldt onder meer voor rijtjeshuizen, daar waar bij flats of appartementen vanzelfsprekend de voordeur een zwakte vormt.
Inbraakmethoden
Een inbreker hanteert verschillende inbraakmethodes om binnen te komen. De meestvoorkomende methodes zijn onder meer: flipperen, cilindertrekken, openbreken en gaatjes boren.
Met het nemen van een aantal eenvoudige maatregelen, kun je de inbraakkans al fors terugdringen. Denk bijvoorbeeld aan:
Ruim 80% van de inbraken wordt uitgevoerd door de gelegenheidsinbreker die ergens snel en ongezien kan toeslaan. Bijvoorbeeld door een openstaand raam of een niet-afgesloten deur.
SKG- en PKVW goedgekeurd hang- en sluitwerk
Los van de bovengenoemde maatregelen is het minstens zo belangrijk om SKG- en PKVW (Politie Keurmerk Veilig Wonen) gecertificeerd hang- en sluitwerk te plaatsen.
Voordelen:
Door het plaatsen van SKG-goedgekeurd hang- en sluitwerk neemt de kans op een inbraak met 90% af. Daarom raden wij aan altijd voor producten te kiezen die voldoen aan het SGK-keurmerk.