Schuurbeveiliging van Axa

De inbreker komt helaas weer vaker om de hoek kijken. Zo slaan ze, na een coronadip, weer toe, blijkt uit onderzoek van Independer. Hoogste tijd dus, om die inbreker voorgoed buitenspel te zetten met zichtbare deurbeveiliging. Naast slecht beveiligde woningen zijn schuurtjes, bergingen en garages steeds vaker in trek bij inbrekers. Vanwege deze toename heeft het Politiekeurmerk Veilig Wonen per 1 juli 2020 kerntrekbeveiliging als eis gesteld voor bergings- en schuurdeuren in de nieuwbouw.

Los van het feit of je nu wel of niet in een nieuwbouwwoning zit, geeft dit wel te denken. Al deze buitendeuren vormen risicogebieden die veel mensen toch over het hoofd zien. Minimale maatregelen treffen is dan ook zeker nodig om die e-bike, scooter of dat dure gereedschap te beveiligen!

Slider.png

Nederlander is bewuster

Nederlanders zijn zich gelukkig steeds bewuster van de inbraakrisico’s en hoe ze zich hiertegen kunnen wapenen. En daar is hang- en sluitwerkfabrikant AXA stiekem best trots op. Woningen zijn dan ook steeds beter beveiligd, mede dankzij aangescherpte maatregelen door het Bouwbesluit. Naast de recente eis voor bergingen en schuren, gold vanaf 2016 sowieso al de eis voor kerntrekbeveiliging op buitendeuren in de nieuwbouw.

Zorg voor veiligheidsbeslag op jouw buitendeuren!

Hiermee kies je voor zichtbare deurbeveiliging en goedgekeurde sloten die niet alleen extra inbraakwerend (beschermt tegen cilindertrekken) zijn. Inbrekers herkennen deze sloten namelijk ook van een afstand, waardoor ze wel twee keer nadenken voordat ze bij jou toeslaan!

AXA-Bouwcenter-deurbeveiliging-compilatie.png

TIP: voor maximale inbraakwerendheid van je deur adviseert AXA naast veiligheidsbeslag ook een SKG-goedgekeurd veiligheidsdeurslot- en cilinder te plaatsen.

Let op:
 de PC-maten voor het veiligheidsbeslag- én deurslot dienen altijd gelijk te zijn. Voorbeeld: je hebt een veiligheidsbeslag PC 72, dan heb je ook een veiligheidsdeurslot in dezelfde maat nodig!

Controleer ook meteen of de schildlengte- en breedte, maar ook of het gatenpatroon van het nieuwe veiligheidsbeslag overeenkomt met wat je nu hebt. Zo ben je zeker van een goed passend product!

Voorkom opklimmogelijkheden voor inbrekers

Haal spullen als ladders, vuilcontainers en aanhangwagens rond jouw huis zoveel mogelijk weg, of zet ze vast met een goed kettingslot. Zo'n slot is ook geschikt voor op de bouwplaats om bijvoorbeeld bouwmaterialen of een hek vast te zetten. Gebruik een bijbehorend muur- en vloeranker voor extra borging!

Slider2.png

Meer weten? Ga dan naar jouw Bouwcenter en vraag ons om advies!

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op! We helpen je graag.