De gietdekvloer op afschot van Omnicol

We staan aan de vooravond van een grote opgave: het renoveren van een grote hoeveelheid bestaande woningen. Welk systeem is het meest geschikt voor de renovatie van een badkamer, toilet of keuken? Dat is van veel factoren afhankelijk, zoals de staat van de ondergrond, het benodigde installatiewerk en de gewenste doorlooptijd. Binnen de ‘Total Solution’ renovatiesystemen van Omnicol hoef je geen concessie te doen op het gehele resultaat. Omnicol, specialist in badkamerrenovatiesystemen, heeft binnen ‘Total Solution’ voor iedere situatie een passend systeem. Dat wil zeggen: een systeem op maat, waarbij de planning wordt gehaald en de overlast voor de bewoners tot het minimum wordt beperkt.

Uniek systeem

In één arbeidsgang een vlakke vloer maken met een afschothoek voor de afwatering in douches en badkamers. Dit is mogelijk met het ‘Gietdekvloer op afschot’-systeem. Deze methode biedt niet alleen voordelen voor bewoners, maar maakt het ook ergonomischer en efficiënter voor jou als vakman, terwijl de milieubelasting ook nog eens omlaag gaat.

De gietdekvloer op afschot is het nieuwste en meteen meest unieke systeem binnen de Total Solution-gedachte van Omnicol. Binnen Total Solution vallen diverse systemen, waarbij de juiste combinatie van producten zorgt voor een passende oplossing voor ieder renovatieproject.

Het nieuwe afschotsysteem bestaat uit de cementgebonden gietmortel SPM R omnimix in combinatie met een herbruikbare afschotmal. Deze mal komt op de plaats van de douche te staan, vrij van de ondergrond. Met behulp van stelschroeven wordt de mal waterpas gesteld. Bij het gieten vloeit de mortel onder de aflopende mal, die zo het afschot vormt, inclusief de uitsparing voor de afvoer. Na 2 uur kan de mal al worden verwijderd en na 12 uur kan je de nieuwe vloer betegelen.

Arbovriendelijk

De cementgebonden gietmortel kan je makkelijk met de hand verwerken, maar eventueel ook verpompen. Op je knieën een smeervloer met afschot aanbrengen is dus verleden tijd. Ook is het niet noodzakelijk om te slopen en kun je met dunne lagen werken. Dat betekent dus ook minder materiaalgebruik en geen sloopafval, wat beter is voor het milieu.

Dit afschotsysteem sluit naadloos aan op de andere producten in het Omnicol-assortiment. Daardoor is het makkelijk om verwerkingsmethoden te combineren met hetzelfde kwalitatief hoge eindresultaat. Zo kun je altijd optimaal inspelen op de specifieke wensen van de klant. Of de renovatie nu in één dag of vijf dagen moet gebeuren, stofarm of traditioneel. Bovendien zorgt deze systeemaanpak ervoor dat je bij Omnicol op vertrouwde garanties kunt rekenen, die verder gaan dan bij veel andere leveranciers.

Benieuwd naar dit systeem? De accountmanagers van Omnicol informeren je graag.

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op! We helpen je graag.