Knauf Brio: een strakke vloer snel gelegd

Er is steeds meer belangstelling voor droge zwevende dekvloersystemen binnen de nieuwbouw en renovatie. Lange droogtijden van natte cementdekvloeren behoren tot het verleden. Bovendien zijn droge dekvloeren dunner en lichter en voldoen ze aan de hoogste eisen van het Bouwbesluit.

Isolatie en brandwerendheid

De dekvloeren zijn leverbaar in diverse uitvoeringen voor thermische en akoestische isolatie. Daarom bieden deze dekvloeren grote voordelen voor nieuwbouw en renovatie. De dekvloersystemen van Knauf doorstaan elke vergelijking qua geluidsisolatie, thermische isolatie en brandwerendheid. Ze leveren een enorme tijdbesparing op ten opzichte van het aanmaken en storten van natte cementdekvloeren of anhydrietvloeren. De dekvloersystemen van Knauf zijn licht, vormvast en binnen één etmaal kant-en-klaar voor elke harde of zachte vloerafwerking.

Brio-vloerelementen

De Brio-panelen zijn uit één stuk opgebouwd en hebben een gefreesde lipverbinding. De dekvloerpanelen zijn absoluut vormvast en bij een stevige egale ondergrond is kromtrekken en schotelen uitgesloten. De toplaag van de platen wordt afgeslepen, waardoor onvolledig afgebonden gipsdeeltjes verdwijnen. Hierdoor wordt de toplaag harder en zeer slijtvast. Knauf Brio is bestand tegen hoge mechanische belasting en voldoet ruimschoots aan de voorgeschreven vloerbelasting voor de woningbouw. Zelfs op de bouwplaats kan Knauf Brio tegen een stootje.

Snelle eenvoudige montage op elke constructievloer

Met Knauf Brio versnel je de afbouw. De Brio-dekvloerplaten zijn licht van gewicht en door het formaat (600 x 1200 mm) is Brio zeer goed handelbaar. De dekvloerpanelen hebben rondom strakke brede verbindingslippen voor een naadloze aansluiting. Door verlijming met Knauf Brio overlappingslijm en het schroeven van de verbindingslippen, ontstaat een onwrikbare vlakke verbinding. Zodra de lijm droog is, kan je de dekvloer direct afwerken met elke harde of zachte vloerbedekking.

Pas je cookies aan om deze content te bekijken.

Brio-dekvloer leggen

Bekijk hier hoe je een Knauf Brio-dekvloer legt

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op! We helpen je graag.