Ingrediënten voor ca. 4 personen
- 3 middelgrote courgettes
- 2 el
- olijfolie
- 1 el azijn
- 2 kleine snufjes zout
- 1 snufje peper
- 1–2 teentjes knoflook
- 2 el gehakte walnoten
- een beetje feta, indien gewenst
- scherp snijmes of groentenrasp
- knoflookpers
- groot bord of schaal
Bereidingswijze:
- Verwijder de uiteinden van de courgettes.
- Snijd de courgettes met een scherp mes of rasp in zeer dunne plakjes en leg ze ongeveer 30 minuten in een marinade van olie, azijn, zout en peper.
- Als de plakjes goed gemarineerd en zacht geworden zijn, leg ze dan in een waaiervorm op een groot bord of een schaal.
- Plet de geperste knoflook met een beetje zout tot een pasta, meng de walnoten erdoorheen en strooi over de carpaccio.
Tip:
Voeg eventueel nog wat grof verkruimelde feta toe aan dit heerlijke lichte zomergerecht.