Courgette carpaccio

Ingrediënten voor ca. 4 personen

  • 3 middelgrote courgettes
  • 2 el
  • olijfolie
  • 1 el azijn
  • 2 kleine snufjes zout
  • 1 snufje peper
  • 1–2 teentjes knoflook
  • 2 el gehakte walnoten
  • een beetje feta, indien gewenst
  • scherp snijmes of groentenrasp
  • knoflookpers
  • groot bord of schaal

 

Bereidingswijze:

  • Verwijder de uiteinden van de courgettes.
  • Snijd de courgettes met een scherp mes of rasp in zeer dunne plakjes en leg ze ongeveer 30 minuten in een marinade van olie, azijn, zout en peper.
  • Als de plakjes goed gemarineerd en zacht geworden zijn, leg ze dan in een waaiervorm op een groot bord of een schaal.
  • Plet de geperste knoflook met een beetje zout tot een pasta, meng de walnoten erdoorheen en strooi over de carpaccio.

 

Tip:

Voeg eventueel nog wat grof verkruimelde feta toe aan dit heerlijke lichte zomergerecht.

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op! We helpen je graag.