Ingrediënten voor 4 personen
Voor de soep:
- 250 ml bietensap
- 400 gr. zure room
- 500 ml karnemelk
- 1 snufje zout
- ½ theelepel honing
- 1 bosje dille en 1 bosje bieslook
- 1-2 lente-uitjes
- 1 middelgrote komkommer
- 1 bosje radijsjes voor de topping
- een beetje crème fraîche
- gehakte kruiden
- grof zout
- eventueel 2 hardgekookte eieren
Overige benodigdheden
- garde
- scherp mes
- groentenrasp
- soepkommen
Bereidingswijze:
- Klop bietensap, zure room en karnemelk door elkaar. Breng op smaak met een beetje zout en honing.
- Was en reinig de kruiden en de lente-uitjes zorgvuldig, hak ze fijn en voeg ze toe.
- Rasp de komkommer en schep hem erdoor.
- Was en reinig de radijsjes, snijd ze in dunne plakjes en voeg deze toe aan de koude soepbasis.
- Laat het geheel ca. 3 uur trekken in de koelkast.
- Serveer in soepkommen (of andere kleine kommen) en garneer naar eventueel met crème fraîche, gehakte kruiden en grof zout.
Tip:
Heb je nog twee hardgekookte eieren over van gisteren? Snijd ze dan in kleine blokjes en strooi deze over de soep.