Rodebietensoep met karnemelk

Ingrediënten voor 4 personen

Voor de soep:

  • 250 ml bietensap
  • 400 gr. zure room
  • 500 ml karnemelk
  • 1 snufje zout
  • ½ theelepel honing
  • 1 bosje dille en 1 bosje bieslook
  • 1-2 lente-uitjes
  • 1 middelgrote komkommer
  • 1 bosje radijsjes voor de topping
  • een beetje crème fraîche
  • gehakte kruiden
  • grof zout
  • eventueel 2 hardgekookte eieren

Overige benodigdheden

  • garde
  • scherp mes
  • groentenrasp
  • soepkommen

 

Bereidingswijze:

  • Klop bietensap, zure room en karnemelk door elkaar. Breng op smaak met een beetje zout en honing.
  • Was en reinig de kruiden en de lente-uitjes zorgvuldig, hak ze fijn en voeg ze toe.
  • Rasp de komkommer en schep hem erdoor.
  • Was en reinig de radijsjes, snijd ze in dunne plakjes en voeg deze toe aan de koude soepbasis.
  • Laat het geheel ca. 3 uur trekken in de koelkast.
  • Serveer in soepkommen (of andere kleine kommen) en garneer naar eventueel met crème fraîche, gehakte kruiden en grof zout.

 

Tip:

Heb je nog twee hardgekookte eieren over van gisteren? Snijd ze dan in kleine blokjes en strooi deze over de soep.

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op! We helpen je graag.