Ingrediënten voor ca. 12 stuks
- 200 gr. wortelen
- 100 gr. amandelen (gemalen)
- 3 el maïsmeel
- 200 gr. gemalen hazelnoten
- 2 ½ tl bakpoeder
- 100 gr. biologische kokos-bloesemsuiker
- 3 el gehakte walnoten
- 1 snufje kaneel
- 1 snufje zout
- 120 ml neutrale bakolie (bv. zonnebloemolie)
- 3 eieren (maat M)
- muffinvorm
- papieren vormpjes
Bereidingswijze:
- Leg de papieren vormpjes in de muffinplaat.
- Verwarm de oven voor op 180 °C boven-/onder-warmte (hetelucht: 160 °C).
- Was en schil de wortelen, rasp ze zo fijn mogelijk en zet ze apart.
- Meng de amandelen met het maïsmeel, de hazelnoten, het bakpoeder, de kokosbloesemsuiker en de walnoten.
- Voeg de kaneel en het zout toe.
- Voeg bakolie en eieren toe en meng alles door elkaar.
- Voeg als laatste de geraspte wortelen toe.
- Giet het beslag in de papieren vormpjes, zet de muffinplaat in de oven en bak de muffins gedurende ongeveer 25 minuten.
- Laat even afkoelen en genieten maar!