Wortelmuffins

Ingrediënten voor ca. 12 stuks

  • 200 gr. wortelen
  • 100 gr. amandelen (gemalen) 
  • 3 el maïsmeel
  • 200 gr. gemalen hazelnoten
  • 2 ½ tl bakpoeder
  • 100 gr. biologische kokos-bloesemsuiker
  • 3 el gehakte walnoten
  • 1 snufje kaneel
  • 1 snufje zout
  • 120 ml neutrale bakolie (bv. zonnebloemolie)
  • 3 eieren (maat M)
  • muffinvorm
  • papieren vormpjes

Bereidingswijze:

  • Leg de papieren vormpjes in de muffinplaat.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C boven-/onder-warmte (hetelucht: 160 °C).
  • Was en schil de wortelen, rasp ze zo fijn mogelijk en zet ze apart.
  • Meng de amandelen met het maïsmeel, de hazelnoten, het bakpoeder, de kokosbloesemsuiker en de walnoten.
  • Voeg de kaneel en het zout toe.
  • Voeg bakolie en eieren toe en meng alles door elkaar.
  • Voeg als laatste de geraspte wortelen toe.
  • Giet het beslag in de papieren vormpjes, zet de muffinplaat in de oven en bak de muffins gedurende ongeveer 25 minuten.
  • Laat even afkoelen en genieten maar!

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op! We helpen je graag.